<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1737480249889261&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to the main content.

2 minuutin luku

Usko itseesi

Usko itseesi

-myyntieste-pikatesti-bg

Viimeisten kuukausien aikana olen saanut paljon yhteydenottoja myyjiltä, joista tuntuu, että nyt ei myynti kulje. Ilmiö on näkynyt myös avoimissa Tunneäly myyntityössä -valmennuksissa, joihin on hakeutunut eri alojen todellisia ammattilaisia, mutta kun myynti ei kulje.

Mikä on muuttunut näin yhtäkkiä? Onko tiedot ja taidot kadonneet? Enkö minä osaa enää. Itseasiassa motivaatiokin myyntityössä alkaa olla koetuksella. Pitäisiköhän minun vaihtaa työpaikkaa tai jopa siirtyä ihan eri alalle?

Tämä negatiivinen kierre syö myyjän myynnillistä itsetuntoa ja vaarana on uupuminen. Yhteistä näille ihmisille, jotka apua myyntiahdistukseen hakevat on se, että he eivät ole luovuttaneet. Ei, he haluavat löytää ratkaisun tilanteessa.

 

Mitä on tapahtunut, mistä tämä johtuu?

Paineet vaikuttavat tunteisiimme ja suoritukseemme. Piilossa olevat tunteet kuten ahdistus, stressi, huolestuminen, pelko, voimattomuus, hämmentyneisyys, jopa syyllisyyden tunne siitä, että tämä johtuu minusta.

Monet näistä piilossa olevista tunteista aiheuttavat paineen alla ei toivottua käyttäytymistä tai jopa lamaantumista myyntityön suhteen.

Kaksi asiaa, jotka ovat molemmat todellisia syitä myyntityössä pärjäämiseen; minä itse ja ulkoiset tekijät.

Kumpaa uskot, että pystyt nopeammin muuttamaan? Itseäsi eli omaa ajatteluasi ja tekemistäsi vai ulkoisia tekijöitä, kuten esimiehesi tekemisiä, kilpailutilannetta tai vallitsevaa poikkeustilannetta.

 

Minä itse

Yleensä tekemisten ja tekemättä jättämisten juurisyyt löytyvät omien korvien välistä. Peiliin katsomalla löytyy totuus.

Omien tunteiden ymmärtäminen ja omien myynnillisten oikosulkujen havaitseminen on useimmiten inspiroivaa, innostavaa ja kuten moni on sanonut, että se on hyvin voimaannuttavaa. 

 

Sinä olet edelleen se hyvä tyyppi, mahtava persoonallisuus ja itseasiassa hyvinkin myynnillinen ammattilainen. Usko itseesi! Periksi antaminen ei kuulu sanavarastoomme!

 

Ulkoiset tekijät

On totta, että liian usein törmäämme myös siihen, että myyjällä on tavoitteet hukassa. Miten myyjä voi päästä tavoitteisiin, jos niitä ei ole edes olemassa tai että niistä ei tiedetä. Tämä voi kuulostaa uskomattomalta, mutta valitettavan totta monissa organisaatioissa. Tämä ei ole myyjän kannalta hyvä. Tavoitteiden kirkastaminen johtaa lähes poikkeuksetta hyviin tuloksiin ja se taas on inspiroivaa, voimaannuttavaa ja motivoivaa.

Toinen todellinen tekijä on se, että korona-aika on varmasti muuttanut asiakkaiden ostokäyttäytymistä ja ennen kaikkea ostajan ostomotivaatiota.

Myyjän tärkein tehtävä on ymmärtää missä vaiheessa asiakas on ostosmatkallaan ja ennen kaikkea mitkä ovat hän ostomotivaattorinsa tässä ajassa, myös ne tunnepuolen ostotavoitteet.

On myös varmaa, että ostohuolien määrä on suurempi kuin aikaisemmin ja nämä asiantuntijamyyjän tulee tunnistaa, ymmärtää ja auttaa asiakasta ratkaisemaan ostohuolensa.

 

Sinä olet edelleen osaava, tietävä, taitava ja sen lisäksi kannattaa päivittää myyntitaitosi tähän päivään. Ethän sorru etsimään syitä muista ihmisistä tai tekijöistä joihin, et voi vaikuttaa. Kohdista energiasi asioihin joihin voit vaikuttaa.

 

play-dark

Tavoitteiden on syytä olla myös riittävän korkealla, jotta voit inspiroitua itsesi haastamisesta.

Ole rohkea

Älä jää tuskailemaan myynti ahdistusta yksin. Ole rohkea ja lähde kehittämään itseäsi.

Listaan tähän muutaman asian yhteenvetona, jotka sinun kannattaa tarkistaa pikimmiten;

  1. Kirkasta tavoitteesi. Katso, että tavoitteesi ovat oikeudenmukaiset ja myös armolliset itsellesi. Toisaalta katso, että ne ovat riittävän inspiroivat ja rima tarpeeksi korkealla. Tee sellaiset tavoitteet, jotka oikeasti allekirjoitat ja HALUAT ne saavuttaa. Sparraa näistä esimiehesi kanssa. Jos hän vähättelee tavoitteiden merkitystä, niin älä usko!
  2. Päivitä tarinasi. Varmista, että ymmärrät miten asiakkaan ostomotiivit ovat muuttuneet tässä korona-ajassa ja rakenna näihin tunnettuihin ostomotiiveihin osuva tarina.
   1. Tarina - keskustelun avaus, "sisäänpääsy"
   2. Laajenna keskustelu - tarinan laajennus
   3. Varmista, että ymmärrät asiakkaan ostohuolet. Hyvä tarina sulkee pois jo heti alusta asti asiakkaan ostohuolia, jopa ostopelkoja.

 

Miten minä voin olla avuksi

Jos tunnet huolta omasta myyntimenestyksestäsi, niin ole minuun yhteydessä ja katsotaan mikä sinua auttaisi parhaiten, nopeimmin ja tehokkaimmin.

Voit myös miettiä näin, että jos haasteena on;

 1. Myynnin määrä, proaktiivisuuden puute, niin tule Myyntiesteet -valmennukseen
 2. Klousaus probleema. Teet hyvin määrää ja tarjouksiakin on ulkona, mutta ne eivät kotiudu, niin tule Ostopsykologia valmennukseen.
Tämän linkin takaa voit käydä lataamassa ilmaisen oppaan Ostopsykologiaa btob myyjille.

Lopuksi, muista “älä anna uskon itseesi rapautua” vaan nouse ja nosta itsesi sille tasolle minne tiedät kuuluvasi ja minne haluat mennä.

Muista myös, et ole todellakaan ainoa joka myynti ahdistuksen kanssa painii tällä hetkellä. Myynti ahdistus on usein asia jota hävetään. Ei haluta tunnustaa itselleen saati toiselle, että nyt ei myynti kulje.

Ole sinä se rohkea, kuka haluaa tehdä asialle jotakin ja inspiroitua myyntityöstä uudelleen. Usko itseesi.

 

Tunneäly myyntityössä valmentaja,

Mikko

Autan mielelläni, 040 9022 556

Tunneäly myyntityössä - Myyntiesteet

Tunneäly myyntityössä - Myyntiesteet

Mistä myyjän suorituskyky syntyy digitalisaation aikakaudella? Jos sinulla on kuumetta, niin voidaanko suoraan päätellä, että sinulla on flunssa? Ei...

CRM on myyjän kirosana?

CRM on myyjän kirosana?

Miksi CRM:ssä eivät tiedot ole ajantasalla? Useassa yrityksessä on haasteena asiakastietojen ajantasaisuus. Pystytäänkö niiden kautta näkemään...