<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1737480249889261&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

since 2019

TunneÄly Summit

6 vuotta

HISTORIA

 

Tarina siitä, miten homma lähti lapasesta, positiivisessa mielessä.

"Alkuperäinen ajatuksemme oli pitää pieni kahvittelutilaisuus Tunneäly aiheesta kiinnostuneille. Itsekin epäilimme, että tuleekohan minkä verran osallistujia, mutta tapahtuman suosio yllätti ja saimme hyvin pian järjestellä suuremman tilan. Itseasiassa tilaa suurennettiin kahteen kertaan.

Yleisöryntäys oli herätys meille siitä, että tunnetaidoille on kysyntää suomalaisessa liike-elämässä yhä enemmän ja ihmiset kaipaavat arkeensa uudenlaista tulokulmaa ajatella ja jäsentää maailman menoa. Olimme jonkin tärkeän ja merkityksellisen äärellä” 

Adeptuksen toimitusjohtaja Mikko Parikka.

Lue historia vuosi vuodelta!

 

 

 

Tunneäly Summit 2019-2024

Missiomme

Liike-elämän kehitys

Nostaa Tunneäly - Tunnetaidot keskustelujen agendalle suomalaisen liike-elämän ja ihmisten kehittämisessä - Pehmeä on uusi kova.

Tunneäly myyntityössä

Herättää keskustelua siitä miksi hyvinvoivat ihmiset saavuttavat menestystä - Kaikki haluavat onnistua, tutkitusti tunneälykkäät myyjät tekevät tulosta. 

Positiivinen energia

Luoda valoa ja aurinkoa - Hyvää mieltä ja hymyä. Ajatuksella. - Tarjota ammattilaisille inspiroiva startti uuteen vuoteen aitojen kehitysideoiden kera.

 

Adeptus

 

Viime kädessä Tunneäly Summitin taustalla on yksinkertainen ja tehokas idea. Jos keskitymme vain koviin asioihin, unohdamme ihmisen. Jos keskitymme vain pehmeisiin asioihin, unohdamme liiketoiminnan. 

Adeptus on ainoa suomalainen myynnin valmennus yritys, joka yhdistää tulokseen tähtäävän liiketoiminnan kehittämisen ja tunnetaidot.

Me tiedämme miksi toiset menestyvät, ja toiset ei. Tunneäly on johtamisen ja työelämän Supervoima!

Jos kiinnostuit, sovitaan aika esittelylle.


Mikko_Parikka_bw
Historiaa

Tunneälyn uranuurtamista

Tunneäly Summit 2018
Tunneälysummit 2019
Tunneälysummit 2021
Tunneäly Summit 2022
 

2019

Technopolis Ruoholahti
Sää: Hurja lumimyrsky
Osallistujia: 200

Tunneäly Summit 2019 keräsi keskitalven lumisesta säästään huolimatta 200 tunneälystä kiinnostunutta yrityspäättäjää yhteen. 

Tapahtumaan kuuluu, että aamun avaa yllätysvieras. Ensimmäinen yllätysvieras oli nuori maailmallakin mainetta niittänyt futuristi Perttu Pölönen. Perttu hurmasi välittömästi niin yleisön, kuin isännät. Nykyään Perttu kuuluu kalustoon ja on ollut koko ajan isommalla roolilla mukana kehittämässä ja toteuttamassa tapahtumaa.

Tunnelma oli käsin kosketeltava ja täältä syntyi paljon liikesuhteita sekä ystävyyksiä.

Vuonna 2019 Keynotet olivat:

 • Deiric McCann, Genos International Europe

 • Pauliina Airaksinen-Aminoff

 • Pekka Sinervo, Adeptus

Tunnelmia ja tarinoita 2019 vuoden tapahtumasta 

Tunneäly Summit 2019
 

2020

Hilton Strand, Hakaniemi
Sää: Kaunein mahdollinen☀️
Osallistujia: 400

Tunneäly Summit 2020 oli jättimenestys. Aurinkoinen sää suosi. Napakasta pakkasesta huolimatta Hilton Helsinki Strand -hotellin tilat täyttyivät nopeasti innostuneesta puheensorinasta, kun ihmiset eri paikkakunnilta saapuivat. Tähän tilaisuuteen tultiin kauempaakin. 

Vaikka tiedettiin, että paljon tulee ihmisiä, niin järjestäjät tuli yllätetyksi eikä sisäänkirjautuminen todellakaan mennyt, kuin Strömsjössa. Positiivinen energia voitti pienet tyylivirheet.

Futuristi Perttu Pölönen oli juuri julkaissut kirjansa Tulevaisuuden lukujärjestys, ajatuksia tulevaisuudesta ja aivan kuin hän olisi tiennyt mitä tuleman pitää. Vuoden 2020 tapahtuman esiintyjäkattaus oli jykevä. Lennätimme puhujia Australiaa myöten Suomeen.

Yllätysvieraana aamulla oli Suomen koripallomaajoukkueen kantava jäsen, Salon Vilppaan kivijalka ja omaa yritystä Sportspot Oy:tä pyörittävä Juho Nenonen. Juho alusti tapahtumaa teemalla, huippu-urheilun opit liike-elämään. Mahtava startti päivälle. 

Vuonna 2020 Keynotet olivat:

 • Pekka Sinervo, Adeptus; Ostavat aivot ja tunneäly myyntityössä

 • Henri Hyppönen, Pelon hinta

 • Perttu Pölönen, Tulevaisuuden työelämän lukujärjestys

 • Dr. Benjamin “Ben” Palmer, CEO, Genos International; Emotional Culture In The Workplace

Meillä kävi tuuri. Ehdimme toteuttaa live-tapahtuman ennen kuin Suomi suljettiin koronan vuoksi. Tämän tapahtumapäivän jälkeen saatoimme todeta, että nyt on syntynyt jonkinlainen ilmiö. Tunneäly Summit täytti Hilton salin lisäksi vahvasti kaikki somekanavat ja oli päivän postatuin teema linkkarissa ja twitterissä. Tunneäly Summit -ilmiö oli syntynyt.

Tunnelmia ja tarinoita vuoden 2020 tapahtumasta

Tunneäly Summit 2020
 

2021

Paikka: On-Air, Stremia
Sää: Säällä ei studiossa eikä verkossa väliä
Katseluoikeudet: yli 20 000

Tunneäly Summit 2021 On Air toteutettiin koronasta johtuen. Studiolähetyksenä. Olosuhteet muuttuivat nyt kysyttiin, että kykeneekö Tunneäly Summit tapahtuma ketterästi kehittymään ja muuttumaan. Ketteryydestä emme tiedä, mutta lopputulos on saanut paljon kiitosta. Nythän ei ollut rajoitteita osallistumiselle mistä päin maailmaa vain. 

Keskusteluissa korostui menneen vuoden havainnot ja kokemukset siitä, miten poikkeusolot vaikuttivat meihin ihmisiin ja liike-elämässä laaja-alaisemminkin. Teemoina olivat Intuitio sekä muutoksen esteet. Nostimme Intuition tunneälykartalle. Intuitio on merkittävä tunnetaito, jota voi oppia hyödyntämään. Intuitio ei ole vain sattumanvarainen oivallus: intuitiivisen tiedon vastaanottamiseen voi tietoisesti virittäytyä. Intuition luotettavuutta on mahdollista arvioida ja intuitiivisia taitoja voi jokainen kehittää - oleellista on erottelukyvyn ja havainnointikyvyn kehittäminen. Yhdessä ne muodostavat intuition tunnistamisen ja kehittämisen ytimen.

 

Vuonna 2021 Keynotet olivat:

 • Deiric McCann, Genos International Europe; Nailing Worries - Naulaa huolesi

 • Asta Raami; Älykäs intuitio liike-elämässä

 • Perttu Pölönen; 10 tärkeää asiaa muutoksen esteenä

 • Mikko Parikka, Adeptus; Tunnetaitona intuitio

 • Pekka Sinervo, Adeptus; Tuloksenteko paineen alla

Vuosi 2020 paalutti sen, että tulevaisuudessa Tunneäly Summit tullaan striimaamaan aina livenä tavalla tai toisella. Kehitys kehittyy, niin myös Tunneäly Summit.

Tunnelmia ja tarinoita vuoden 2021 tapahtumasta

Tunneäly Summit 2021
 

2022

Paikka: On-Air & Live, Stremia Studio
Sää: studiossa oli oikein mukavaa ja ulkona paljon lunta
Seuraajia:

Tunneäly Summit 2022 On-Air toteutettiin edelleen vallitsevan poikkeustilanteen johdosta studiolähetyksenä.

Puheenvuoroissa tavattiin muun muassa etätyön tuoman muutoksen vaikutuksia työyhteisön vuorovaiktukseen sekä tuoretta tutkimustietoa suomalaisesta liike-elämästä. Miten tunteet liittyvät johtajan työhön? Entä miten mentaaliset mallit vaikuttavat työmme tulokseen? 

Suomalaisen myynnin asiantuntijat toivat näitä esille vuoden 2022 Tunneäly Summitissa. ylitetään.

Kuten aikaisemmin tunnelma oli käsinkosketeltava.

 

Vuoden 2022 puhujat olivat:

 • Esa Saarinen
 • Pia Hautamäki
 • Perttu Pölönen
 • Juho Nenonen
 • Pekka Hyysalo

Tunnelmia ja tarinoita vuoden 2022 tapahtumasta

 

 

2023

Paikka: Live at Hotel Hilton Strand sekä striimi
Sää: Aurinkoinen talvipäivä
Paikalla: noin 160 henkeä
Linjoilla: yli 500 henkeä

Tunneäly Summit sai yhteistyössä LM Somecon kanssa uuden ilmeen viisi vuotisen taipaleen kunniaksi. 

Vuoden teema oli Tunneäly ja Psykologinen turvallisuus. Kun taas oltiin livenä, myös paneelikeskustelu palautettiin ohjelmaan. 

Kun rekisteröinti ja pätsien jako vuonna 2020 oli lähes katastrofi, niin siihen panostettiin ja se saatiin toimimaan sujuvasti muutaman TAMK:ilaisen opiskelijan avustuksella.

Pertti Pölönen toimi kuten aikaisemmin tapahtuman facilitaattorina ja juontjina toimivat Oona Kankkunen ja Petri Karjalainen. 

Yllätysvieraana aamulla oli olympiavoittaja Samppa Lajunen, joka yrityksensä Samla Capital:in kauttaa rakentaa aivan uudenlaista hotellikokemusta Helsinkiin.

Perttu Pölösen johtamassa panelikeskustelussa olivat mukana:

 • Marko Karppinen - Myyntijohtaja, Tibnor
 • Teemu Kontkanen - Toimitusjohtaja, Mediateko
 • Merja Galler - Head of employee experience, Kumura
 • Sam Hansen - Toimitusjohtaja, LM Someco
 • Daniel Regwan - Myyntijohtaja, Lyreco Finland
 • Henrietta Niskanen - HRD Manager, LähiTapiola
 • Johanna Stark - Toimitusjohtaja, Postnord

Vuonna 2023 Keynotet olivat:

 • Mikko Parikka, Adeptus: Tuottavat tunteet
 • Deiric McCann, Genos International Europe; Psychological Safety and Sales
 • Pekka Hyysalo, FightBack: Tunneäly ja aivot

Tunnelmia ja tarinoita vuoden 2023 tapahtumasta

Kuvakooste_historiasivulle
window.lintrk('track', { conversion_id: 6679025 }); window.lintrk('track', { conversion_id: 6679033 }); window.lintrk('track', { conversion_id: 6679041 });