<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1737480249889261&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to the main content.

1 minuutin luku

Mitä esimerkillä johtaminen tarkoittaa käytännössä (ja mitä tulee välttää)

Mitä esimerkillä johtaminen tarkoittaa käytännössä (ja mitä tulee välttää)

 esimerkillä johtaminen - hyvä johtaminen - hyvä myyntijohtaja

 

Tuoreena toimitusjohtajana olen miettinyt paljon hyvän johtamisen merkitystä. Fakta on, että kessun natsat tai “aatteet on mun vaatteet”- tyyppinen ajattelu eivät tuo yhtään uutta kauppaa kotiin. Toimiessani myynnin ulkoistustiimin veturina olen huomannut työn äärimmäisen tunneherkkyyden, sillä myyjien asennetta ja tekemistä hajottavat markkinavoimat, päämiesten vaatimukset, jatkuva tulospaine, kohderyhmien muuttuva saavutettavuus ja asiakkaiden ennakkoluulot soittajaa kohtaan.

Nämä myyjät ovat niitä kansakuntamme valopilkkuja ja tulevaisuuden toivoja, jotka näkevät mahdollisuuden siellä missä monet tyytyvät odottelemaan tilausta faksin vieressä tuloksetta. Tämä vaatii myös johtajalta herkeämätöntä tarkkaavaisuutta.

Hyvän johtajan ominaisuudet koostuvat varmasti useista tekijöistä. Listasin muutamia havaintoja, joilla olen huomannut olevan positiivista vaikutusta omassa myynnin johtamisessani.

 

1. Hyvä johtaminen lähtee halusta laittaa OMAA KROPPAA likoon

Arvostan valtavasti kaikkia, jotka tekevät myyntiä Suomessa, sillä etenkin täällä saa ottaa 'bullettia' vastaan aivan urakalla. Positiivisuuden aura kun seuraa kansakuntaamme kuukauden kesäloman ja muutaman viikon joululomien jälkeen - loppu onkin sitten seuraavan vuodenajan odottamista tai voivottelua edellisen päättymisestä. Mieti siis asiaa tästäkin näkökulmasta, kun esimiehenä keksit mielestäsi mahtavan idean ja päätät laittaa myyjäsi “hoitamaan homman”.

Huomasin tämän soittaessani muutamaa hankalampaa asiakasprojektiamme. Sivusta oli erittäin helppo huutaa, että "nyt pari buukkia tämän päivän loppuun kiitos"! Kuitenkin sain tätä kautta aivan uutta syvyyttä arjen haasteiden ratkaisemiseen - olinhan paininut itsekin samojen asioiden parissa.

Blogikirjoitus: Vältä nämä 3 sudenkuoppaa nykyajan myynnin johtamisessa

 

2. Myy LIVENÄ oikealle asiakkaalle myyntitiimisi edessä

Kun puhutaan esimerkillä johtamisesta, niin myyntityössä se lähtee luonnollisesti siitä, että laitat soiton soimaan, puhelimen kaiuttimelle ja kerrot miten tulet etenemään soitossa maaliin asti! Suoritin itse tämän harjoituksen siten, että annoin asiakkaan puhua puhelimessa ja laitoin välillä mykistyksen päälle kertoakseni tiimille kysyväni seuraavaksi avoimen kysymyksen.

Näin myyjäsi näkevät miten konkreettisesti puhelua viedään eteenpäin ja saat mahdollisuuden ujuttaa myös firmasi oppeja sekaan. Kommentoikaa, jos olette uskaltaneet tämän tehdä! #IlmainenLounasTarinasta

 

3. Kerro oman CASE-ESIMERKIN avulla miten pääsit tavoitteeseen

Jos sinulla on mahdollista näyttää tallennetta myyntitilanteesta, niin näytä se. Jos ei, niin demonstroi tilanne jossa sait tehtyä kaupan. Ole kuitenkin nöyrä sen edessä mitä on tapahtunut, sillä kukaan ei usko, että edes sinä olisit hoitanut asian täydellisesti. Kerro, että tämä ei ollut helppoa - kaikki tavut ja sanat eivät itseltäkään tulleet oppikirjasta.

Blogikirjoitus: Tunnejohtajuus - Havaintoja myyntijohtajuudesta

 

4. Seuraa MITEN ihmiset ottavat vaikutteita esimerkistäsi

Huomioi tilanteita, joissa edellä mainituista opeista ilmenee vivahteita. Palkitse myyjiäsi rohkeasti näistä edesottamuksista - henkseleitä paukuttelematta. Kysy miten sait vietyä onnistuneen myyntikeskustelun maaliin? Jos ja kun sieltä tulee palautetta joka viittaa pensselin jälkeesi, tiedät että on aika ottaa uusi SOITTO, LIVE-MYYNTITILANNE tai CASE-ESIMERKKI työn alle! :)

 


Sinua saattaa myös kiinnostaa:

 

Tunneäly myyntityössä - Tavoitekirkkaus

Tunneäly myyntityössä - Tavoitekirkkaus

TAVOITEKIRKKAUS - AIVOT RAKASTAVAT SELKEYTTÄ Viikoittain, kun valmennuksissa kysyn, että onko sinulle selvää ja kirkasta, mitä sinulta tässä roolissa...

Tunneäly myyntityössä - Myyntiesteet

Tunneäly myyntityössä - Myyntiesteet

Mistä myyjän suorituskyky syntyy digitalisaation aikakaudella? Jos sinulla on kuumetta, niin voidaanko suoraan päätellä, että sinulla on flunssa? Ei...