<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1737480249889261&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

 

henkilöstöhallinto - hyvä esimies - henkilöstöjohtaminen

Suomen talous oli monta vuotta polvillaan. Ihmiset niin myynnissä kuin muissakin tehtävissä ovat pistäneet todella paljon peliin pärjätäkseen taantuman aiheuttaman paineen alla. Nyt, kun taloustilanne on muuttunut erittäin nopeasti reippaaseen kasvuun, kysytään jälleen samoilta ihmisiltä jaksamista. 


Muuta aiheeseen liittyvää:

 

Hyvä henkilöstöjohtaminen vaikuttaa koko liiketoiminnan menestymiseen

Olemme usein myyntijohtajien ja toimitusjohtajien kanssa miettimässä, miten myyntiä kehitetään. Usein tässä kohtaa kohtaamme myös HR-ihmisiä, henkilöstöjohtajia ja henkilöstön kehityspäälliköitä. Itseasiassa hyvin useissa tapauksissa HR-ihmisten panos on ollut erittäin merkittävässä asemassa, kun olemme rakentaneet myynnin tai johdon valmennusohjelmia. Mitä enemmän olen saanut tehdä yhteistyötä näiden moniosaajien kanssa, sitä korkeammalle arvostukseni on noussut HR-ammattilaisia kohtaan. Ei se arvostus vähäistä ole koskaan ollutkaan, mutta ymmärrykseni on laajentunut siitä kuinka paljon he todella sydämestään tekevät muiden eteen.

Tunnejohtaminen - Kuka pitää huolta HR-henkilöistä?

Usein, kun kohtaamme näissä myynnin kehittämiseen tähtäävissä palavereissa, olen kysynyt henkilöstöpäälliköltä: Olet työksesi miettimässä muiden ihmisten kehittämistä ja hyvinvointia, mutta kuka miettii sinun jaksamistasi ja kehityspolkuasi? Miten sinä panostat itseesi? 

Usein tulee hiljaista.

Se mistä olen huolissani on havainto, että moni näistä moniosaajista on yksinkertaisesti joutunut työkuorman alta sanomaan itsensä irti, vaihtamaan työpaikkaa tai lähtemään opiskelemaan pelastaakseen itsensä. Eihän se näin voi mennä!

Testosteronijohtajat syövät yrityksen työhyvinvointia

Nämä yliammattimaisesti käyttäytyvät hyperprot, jotka tietävät kaikesta kaiken ja haluavat sen myös näyttää, ovat usein organisaatiossa samalla tasolla henkilöstöjohtajan kanssa, mutta heidän käytöksensä imee hapen huoneesta ja pahimmillaan nolaavat toisen.

Olin kerran neuvottelutilanteessa, jossa henkilöstöjohtajalle oli annettu tehtäväksi selvittää ja valmistella moninaisia myynnin kehityshankkeita. Neuvotteluun osallistui tämän henkilöstöjohtajan ja minun lisäksi kaksi hyperprojohtajaa, joista toinen oli suorastaan superhyperpro.

Mitä tapahtui? Äänekkäämpi, "myyjäksi synnytään" -asenteella varustettu johtaja veti omilla itsekehuillaan maton alta kaikilta henkilöstöjohtajan valmistelulta. Muiden edessä! Mukana olleena hurjinta oli se, että hän ei edes itse huomannut omassa käytöksessään mitään outoa tai ihmeellistä. Ei aikaakaan, kun tämä lahjakas henkilöstöjohtaja oli vaihtanut työpaikkaa.

Hyvä johtaja pitää huolen, että HR-ammattilaisille ei kasata kohtuuttomia työkuormia

Toisessa tapauksessa hälytyskelloni soivat, kun ja jos sain henkilöstöpäällikön kiinni joko aamulla kukonlaulun aikaan tai illalla työajan päätyttyä - ja silloinkin hän oli lentokentällä. Aikansa tätä jatkui, mutta niin vain hänellekin oli houkuttelevampaa lähteä opiskelemaan. Ei tietenkään koskaan huono vaihtoehto, mutta tässäkin tapauksessa firma menetti loistavan, asiaansa sitoutuneen HR-asiantuntijan.

Näitä tarinoita minulla riittäisi paljon. Onneksi moni näistä tarinoista päättyy onnellisesti ja minulla on ilo saada jatkaa työskentelyä heidän kanssaan tavalla tai toisella.

Johtajat, pitäkää huolta HR-ihmisistänne!

 

bg-uutiskirje.png

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa kuukausittainen annos myyntivinkkejä sähköpostiisi toimitettuna!

Viimeisimmät kirjoitukset

Suosituimmat