<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1737480249889261&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to the main content.

2 minuutin luku

#PositiivinenAutomyyjä

#PositiivinenAutomyyjä

Muistatteko vielä tämän 22 päivän takaa?

”Otetaanko positiivisen kautta? Pekan kirjoitus on valitettavan totta ja kuvaa hyvin, miten Myyntiesteet ilmentyvät ja näkyvät myös automyyjien käyttäytymisessä. Suomi todellakin tarvitsee myyntikulttuurin muutosta, asenne muutosta suhteessa myyntityöhön. Tunnetko sinä positiivisen automyyjän, jota uskalla julkisesti suositella! Tsempataan heitä, he muuttavat myyntikulttuuriamme pala palalta parempaan suuntaan!... buustataan muuttujia ei juuttujia ..”

Jaoin LinkedIn:ssa Pekka Seppäsen kommenttikirjoituksen Iltasanomista. Kirjoitus sai paljon julkisuutta ja herätti mielenkiintoa ja mielipiteitä. Hyvä kirjoitus Pekalta! Kiitos minun osaltani kaikille rohkeille, jotka kommentoitte ja heititte suosituksia näistä todellisista Myynnin Elastisista, jotka omalta osaltaan vievät hyvän myyntikulttuurin sanomaa eteenpäin. Ilman kommenttejanne ei olisi tätä jatkotarinaa syntynyt. Kiitos!


Se miksi itse reagoin kirjoitukseen lähti oikeastaan kahdesta syystä (jotka ovat sattumoisin myös lempiaiheitani): Myynti ja Positiivisuus.


1. Myynti. Onhan se nyt täysin varma, että Suomesta löytyy huippumyyjiä myös autokaupan piiristä. Paljon silti parjataan myyjiä - se on totta. Mistä sitten johtuu, että meillä on Suomessa myös paljon "kyvyttömiä" myyjiä?

Olemme vuodesta 2009 asti tutkineet suomalaisten asiantuntijamyyjien käyttäytymistä myyntitilanteissa ja kohtaamisissa. Psykologit George W. Duddy ja Shannon L. Goodson ovat kehittäneet 30 vuoden aikana menetelmän, joka mallintaa ja arvioi myyjien tunteita ja asenteita myyntityössä. Itse Brian Tracy on kommentoinut tutkielmaa ja menetelmää sanoen: ”Tämä on painonsa arvoista kultaa”. Menetelmän avulla olemme arvioineet Suomessa vuosien aikana yli 2000 myyjää. Tulokset osoittavat, että suomalaiset myyjät ovat yli 20 % myyntiesteellisempiä kuin muut maailman myyjät. Benchmarkina toimivat yli 3 miljoonaa maailmalla arvioitua myyjää.

Jutun juoni on se, että asia ei ratkea rutkuttamalla, vaan tekemällä! Tekemällä asioita toisin, uudella tavalla. Johtamalla tekemistä ja ihmisiä uudella tavalla. Koska suurin osa ”kyvyttömyydestä” myynnissä johtuu tunteista ja asenteista, eikä niinkään tietotaidoista, on siihen myös osattava vaikuttaa. Eikä unohdeta, että tunnetaitojen merkitys myyntityössä korostuu näin 'digi-digi' aikana vielä aiempaa enemmän.

2. Positiivisuus. Mitä jos kokeilisimme positiivisuuden voimaa noin laajemminkin täällä Suomessa? Pahimmillaankin kävisi varmasti paremmin kuin nykyisellä tavalla toimien. Ei ole iso riski otettavaksi.

Jos myyntiesteet kääntää toisin päin ostoesteiksi, niin onhan se aivan varma, että minä en saa autoa ostettua vaikka myyjänä olisi itse Elastinen. Positiivisen kierteen ylläpitäminen ei tapahdu itsestään. Tunnejohtamisen perusasioita on tunnistaa menestystekijät eli ne voimat, jotka saavat ihmisen loistamaan ja suorittamaan uudella tasolla. Tämä koskee meitä myyjiä myyntityössämme, mutta myös muutakin elämää.

Tunnejohtaminen ja tunnetaidot tulevat olemaan yksi lähiaikojen nousevia trendejä.
(http://www.fastcompany.com/3059481/7-reasons-why-emotional-intelligence-is-one-of-the-fastest-growing-job-skills). Ohessa artikkeli: "7 hyvää syytä panostaa tunnetaitoihin".


Positiivisen ajattelun kulttuurin juurruttaminen Suomeen vaatii meiltä jokaiselta halua muuttua ja muuttaa ajattelumalliamme. Me itse päätämme millä tulokulmalla kommunikoimme, kirjoitamme, bloggaamme, kohtelemme toisiamme, automyyjiä... kaikkia.

Tässä on nyt lista niistä huippumyyjistä, joista jokainen ansaitsee aplodit! He ovat saaneet nimellä mainittuna asiakkailtaan ja esimiehiltään sen parhaimman ”mitalin" eli suosituksen.


Hain nimenomaan huippuhenkilöitä enkä autoliikkeitä. Oikeita ja aitoja ihmisiä, jotka pitävät asiakkaistaan huolta. Tekstin lopussa on linkki alkuperäiseen jakoon, josta voi tutkailla mitä autoliikkeitä ja merkkejä myyjät edustivat.


Positiiviset automyyjät:


Kyösti Lähde
Esa Lantta
Santeri Luotola
Pekka Kivinen
Valtteri Rossi
Tapio Haapalahti
Kalle Rantala
Hannu Sutinen
Jari Pyrrö
Riina Harjunpää
Hannu Hannula
Niki Kari
Solja Rautelin
Jan Koirakivi
Marja-Leena Partia
Kyösti Kunnari
Pia Teräsvuori
Tuomas Happo
Sam Kolu
Lilli Kvick
Petri Rasi
Rami Laine
Sami Salomäki
Mikko Ilkka
Juha Patama

Linkki alkuperäiseen jakoon: 
https://www.linkedin.com/nhome/updates?activity=6138606502111436800&goback=&trk=hb_ntf_LIKED_UPDATE_YOU_CREATED

 

Kiitos kaikille kyydissä olleille ja hyviä autokauppoja niin ostajille kuin myyjille!


Mikko Parikka
#myynninelastinen


Saatat olla kiinnostunut myös näistä kirjoituksista:

Tunneäly myyntityössä - Myyntiesteet

Tunneäly myyntityössä - Myyntiesteet

Mistä myyjän suorituskyky syntyy digitalisaation aikakaudella? Jos sinulla on kuumetta, niin voidaanko suoraan päätellä, että sinulla on flunssa? Ei...

CRM on myyjän kirosana?

CRM on myyjän kirosana?

Miksi CRM:ssä eivät tiedot ole ajantasalla? Useassa yrityksessä on haasteena asiakastietojen ajantasaisuus. Pystytäänkö niiden kautta näkemään...