<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1737480249889261&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to the main content.

1 minuutin luku

Asenne ratkaisee

Asenne ratkaisee

Vaistovastustaja.png

Yleisin ongelma on, että vain harvat myyjät saavat uudet opit käytäntöön!

Keskeisin myyntijohdon haaste on saada myyjät viemään oppimansa uudet taidot käytäntöön. Parhaankin kouluttajan opit ja samalla suuretkin investoinnit myynnin koulutuksiin menevät hukkaan, mikäli myyjät eivät kykene tai halua ottaa riittävästi yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiin ja käyttämään uusia taitojaan.

Suurin osa myyjistä ei kontaktoi asiakkaita yksinkertaisesti siksi, että se tuntuu epämukavalta. Suuri ihmisistä, jotka jossain vaiheessa elämäänsä päättävät lähteä myyntiuralle eivät selviä ensimmäisestä vuodesta. Syy tähän on yksinkertainen, he eivät saa myytyä riittävästi. He eivät myy riittävästi siksi, että heillä ei ole riittävästi tavanneet ihmisiä joille myydä, koska he eivät kykene kontaktoimaan riittävää määrää prospekteja päivittäin.

Mikä tämän aiheuttaa? Tutkimusten mukaan kaikista suurin yksittäinen syy näihin alisuorituksiin on se, että näillä henkilöillä on MyyntiEsteitä, jotka estävät heitä kontaktoimasta uusia asiakkaita.

 

Tee itsestäsi brändi!

Tänä päivänä ei enää riitä jos on ”ihan hyvä”. Menestyäkseen täytyy pitää huoli siitä, että muut tietävät kuka olet, mitä teet ja missä olet hyvä. Nykyaikaisen urakehityksen perusta on ns. itsensä markkinointi, eli henkilöbrändäys, joka ei tapahdu toisten kustannuksella.

Useimmille meistä se on vaikeaa pelkästään taustamme, kasvatuksemme ja elämämme aikana karttuneiden kokemusten vuoksi. Asiantuntijat kutsuvat sitä ”itsensä markkinoinnin peloksi”, joka ei ole myytti, markkinointislogan tai tuulesta temmattu ongelma. Tämä on täyttä totta ja lopputuloksena muuten kyvykkäät ihmiset ja työntekijät jäävät vailla huomiota, kiitosta ja joskus jopa heille kuuluvia bonuksia tai muita palkintoja.

Tänä päivänä kun yritykset leikkaavat kustannuksia, sulavoittavat toimintaansa ja pyrkivät olemaan jatkuvasti kannattavampia, tutkimukset osoittavat että nämä myyntiin ja itsensä markkinoimiseen liittyvät pelot ovat yksi tärkeä osasyy myyjien irtisanomisiin. Toisaalta panostukset Tunnetaitoihin ovat monessa tapauksessa kääntäneet myyjän uran uuteen nousuun, uudelle tasolle.

 


Saatat olla kiinnostunut myös näistä kirjoituksista:

Tunneäly myyntityössä - Myyntiesteet

Tunneäly myyntityössä - Myyntiesteet

Mistä myyjän suorituskyky syntyy digitalisaation aikakaudella? Jos sinulla on kuumetta, niin voidaanko suoraan päätellä, että sinulla on flunssa? Ei...

CRM on myyjän kirosana?

CRM on myyjän kirosana?

Miksi CRM:ssä eivät tiedot ole ajantasalla? Useassa yrityksessä on haasteena asiakastietojen ajantasaisuus. Pystytäänkö niiden kautta näkemään...