<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1737480249889261&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to the main content.

2 minuutin luku

Näin tuplaat aktiviteettitasosi myynnissä

Näin tuplaat aktiviteettitasosi myynnissä

 blogi-maaliskuu.png

Proaktiivinen myyntityö lähtee hyvinvoivista ihmisistä ja terveestä myyntikulttuurista.

Alhainen aktiviteettitaso kertoo taas antimyynnillisestä ilmapiiristä, jossa myyntityötä rajoittavat usein erilaiset opitut asenteet, uskomukset ja pelot. Mitä yksittäinen myynnin ammattilainen voi tehdä päästäkseen positiiviseen kierteeseen ja aktiviteettitason nousuun?

Myyntityössä 80 % tuloksista tehdään asenteella

Meillä täällä suomalaisessa insinöörikulttuurissa riittää valtavasti tietotaitoa. Olemme etevää ja oppivaa kansaa. Toki erilaisia taitoja saa ja pitääkin hioa jatkuvasti, jotta emme jää muuttuvan maailman jalkoihin.

Kuten kaikki kuitenkin ymmärtävät, taidoilla pääsee vain tiettyyn pisteeseen asti. Kun puhutaan todellisen huippusuorituksen tekemisestä, on myyjän syytä istua hetkeksi alas ja pidettävä isällinen puhuttelu asiasta, josta suomalainen ei yleensä puhu: nimittäin omista tunteista ja asenteistaan.

Tärkeintä on erottaa oikeat syyt tekosyistä

Tunteilla ja asenteilla tarkoitamme henkilön suhtautumista myyntityöhön. Eli mitkä opit ja aatteet ovat objektiivisia, hyväksi havaittuja tosiasioita kaupankäynnistä ja mitkä puolestaan ovat myyjän omia uskomuksia ja tekosyitä välttää esimerkiksi kylmäsoittamista. Tämä koskee myös esimiehiä, jotka antavat tekemisellään esimerkkiä muille myyjille.

Tunnepuolen oikosulut näkyvät monessa eri muodossa

Tässä eräitä tosielämän esimerkkejä myyntiä jarruttavista asenteista ja uskomuksista, joita myyjät, esimiehet ja jopa myyntivalmentajat levittävät tahattomasti organisaatioissa:

 • "Me emme sillä tavalla myy, rakennamme partneruuksia."
 • "Mielestäni on loukkaavaa soittaa tuntemattomalle henkilölle myyntipuhelu, jos hän ei osaa odottaa sitä."
 • "Mielestäni myyminen ystäville on sopimatonta, koska siitä voisi saada käsityksen, että käytän ystävyyssuhteita hyväksi."
 • "Eivät meidän asiakkaat ole sosiaalisessa mediassa."
 • "Asiakaslistojen suunnitteluun ja järjestelyyn on hyvä käyttää runsaasti aikaa ennen kuin niitä alkaa soittamaan läpi."

Yllä kuvatut lauseet ovat esimerkkejä myyntiesteistä. Ne ovat eräänlaisia tunnepuolen oikosulkuja, joilla myyjä jarruttaa vauhdikasta otettaan myyntityöhön ja lykkää asioiden tapahtumista.

On kuitenkin hyvä muistaa, että kukaan ei halua tahallaan alisuoriutua. Mukavuusalueelta poistuminen on usein niin vaikeaa, että keksimme ennemmin erilaisia tekosyitä, joilla luikertelemme pakoon myynnillisten aktiviteettien kohtaamisesta kuin käsittelemme asenteidemme takana olevat pelot.

Muuttamalla sitä mitä ajattelet, muutat sitä miten käyttäydyt

Kaikki asenteet ja ajattelutavat vaikuttavat viime kädessä käyttäytymiseemme. Markkinatilannetta, huonoa säätä, huonoa soittolistaa, huonoja esimiehiä jne. voi syyttää maailman tappiin asti. Todellinen ahaa-elämys syntyy, kun ymmärtää että asioihin voi vaikuttaa itse. Ja jos niihin ei voi vaikuttaa, silloin niitä on turha murehtiakaan!

On tutkittu tosiasia, että se mitä sanot vaikuttaa siihen mitä tunnet, joka taas vaikuttaa siihen mitä teet. Jos haluat muuttaa sitä mitä teet, muuta sitä mitä tunnet, muuttamalla sitä mitä sanot.

Keskusteletko siis itsesi kanssa tavoitteita tukien...

 • Olisi tosi kiva jos...
 • Haluan...
 • Kykenen...

... Vai tavoitteita tuhoten?

 • Minun täytyy...
 • Minun pitäisi...
 • En pysty...
 • Tuskin onnistun...

Jos suhtautumisemme jokaiseen tavoitteeseen ja tapahtumaan on jo lähtökohtaisesti negatiivinen, emme varmasti tule saavuttamaan sitä mitä haluamme.

Jo aamulla herätessäsi sinulla on vaihtoehto: voit joko todeta ”Taas pitäisi saada buukattua 5 tapaamista... mitähän siitäkin tulee” tai vaihtoehtoisesti: ”Olisi muuten tosi mahtavaa, jos saisin sovittua 5 tapaamista tänään. Enköhän minä hoida tuon pois kuljeksimasta ennen lounastaukoa!

Muistathan siis käydä positiivista dialogia itsesi kanssa ja tunnistaa ne vaaranpaikat, jolloin meinaat lipsua selittelyyn.

Nyt ei muuta kuin selain kiinni, luuri käteen ja näytä toimiston väelle kuka on boss aktiivisuudessa!

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

 New Call-to-action

Tunneäly myyntityössä - Tavoitekirkkaus

Tunneäly myyntityössä - Tavoitekirkkaus

TAVOITEKIRKKAUS - AIVOT RAKASTAVAT SELKEYTTÄ Viikoittain, kun valmennuksissa kysyn, että onko sinulle selvää ja kirkasta, mitä sinulta tässä roolissa...

Tunneäly myyntityössä - Myyntiesteet

Tunneäly myyntityössä - Myyntiesteet

Mistä myyjän suorituskyky syntyy digitalisaation aikakaudella? Jos sinulla on kuumetta, niin voidaanko suoraan päätellä, että sinulla on flunssa? Ei...