<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1737480249889261&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tero-Nykänen-esittely

Oma matkani Adeptukselle on ollut toisaalta hyvin pitkä, mutta samalla hyvin suoraviivainen polku. Jos pysähdyn tarkastelemaan sitä taaksepäin, on helppo todeta että näin sen pitikin mennä.


Nuorena poikana päämääräni oli hyvin selkeä, halusin valmentajaksi. Vieläpä kamppailuvalmentajaksi. Siihen aikaan sellaista ammattia ei vielä Suomessa ollut, mutta en nähnyt mitään esteitä miksen olisi voinut tehdä rakkaasta harrastuksestani ammattia.

"Halu kehittyä" sisäisenä voimavarana

Muistan aina, kun silloinen valmentajani kysyi miksi haluan valmentajaksi. Hänen mukaansa valmentajia motivoi yleensä joko se, että he ovat mielestään jossain niin hyviä, että haluavat tuoda tätä esille, tai että he ovat niin kiinnostuneita jonkun asian oppimisesta, että he haluavat oppia enemmän opettamalla muita.

Tuo jälkimmäinen kolahti itselleni ja halu kehittyä itseä kiinnostavissa asioissa on ollut yksi isoimmista draivereista kaikessa mitä teen tähän päivään saakka.

Matkani liikunta-alan yrittäjyyteen

Hymy nousee kasvoille aina kun kuulen nykyään näitä ”epäonnistumiset opettaa” ja ”moka on lahja” tyyppisiä lausahduksia.

Voi miten paljon näitä oppeja ja lahjoja mahtuukaan polulle, johon parikymppisenä hyppäsin ilman koulutusta ja pienintäkään hajua siitä mitä kaikkea liikunta-alan yrittäminen lopulta vaatii.

Jälkikäteen ajatellen on helppo ajatella, että kaikella on tarkoituksensa, mutta myyntitöiden pariin ajauduin aluksi ihan vahingossa ja olosuhteiden pakosta kun kamppailusali ei ottanut heti tuulta alleen.

 

Myynnin muotoinen sydän

Monta vuotta tein aluksi myyntityötä vain ajatuksella, että se on väliaikaista tai ”sivutoimista” ja etenen tästä vielä parempiin hommiin. Melkein häpesin kertoa, että kävin päivätöissä, sillä olinhan ajatuksissani vielä kamppailuvalmentaja. Melkoista roolikieltämistä.

Uskalsin vihdoin varovaisesti tunnustaa, että myyjähän minä olen.

Vasta kun olin ihan uuvuksissa tästä tavoitehajonnasta pääni sisällä, huomasin pysähtyä miettimään mitä oikein haluan isona tehdä. Laitoin pöydälle asiat, joista pidin, joita jo osasin tehdä ja joista voisin saada palkkaa. Uskalsin vihdoin varovaisesti tunnustaa, että myyjähän minä olen.

Ensikosketukseni Adeptukseen

Olen saanut olla todella hyvissä myyntiorganisaatioissa töissä ja olen päässyt monen hyvän esimiehen hoiviin myyntiurallani ja tätä kautta kohtasin Adeptuksen ja pääsin Myyntiesteet-valmennukseen ensimmäisen kerran vuonna 2013.

Tämän jälkeen olen käynyt myyjänä vielä useampaan otteeseen Adeptuksen valmennuksissa. Aloittaessani vuonna 2016 sisäisenä myyntivalmentajana oli itselleni selvää, että haluan tuoda tämän tunneälykkään tavan valmentaa myyjiä myös silloiseen myyntiorganisaatioon ja koulutusohjelmaan josta vastasin.

Siirryin valmennettavasta Adeptuksen asiakkaaksi ja aloin samalla itse kouluttautumaan myynnin valmentamiseen. Olen päässyt todistamaan kerta toisensa jälkeen Adeptuksen valmennusten vaikuttavuutta paitsi omalla urallani niin myös asiakkaan roolissa.

Tero-Nykänen-1

 

Valmennettavasta valmentajaksi

Tekemällä oppii sanotaan, ja myyntityön kautta saadut opit markkinoinnista ja yrittämisestä on vaikuttanut suuresti, että viimeiset 10 vuotta työn ohella liikuntakeskusyrittäjänä on ollut myös onnistunut matka.

Tuntuu kuin olisin taas tämän tarinan alussa. Pukiessani nyt vaaleanpunaista Adeptuksen hupparia päälleni ja astuessani kaapista ulos. Tunnen, että tällä kertaa olen tunneälykkäämpi, kokeneempi ja valmiimpi. Valmiina auttamaan muita kirkastamaan tavoitteensa, löytämään sen oman juttunsa myyntityössä ja tekemään Tunneälystä menestystekijän omalla urallaan.

Näin sen pitikin mennä.


Tero Nykänen, 38, on GENOS Sertifioitu Tunneälyvalmentaja, NLP Master Practititoner ja on mm. ennen siirtymistään Adeptus Partnersille toiminut kolme vuotta Sector Alarmin myynnin koulutuksista vastaavana myyntivalmentajana.

New call-to-action
bg-uutiskirje.png

Tilaa blogiartikkelit suoraan sähköpostiisi

Saat ilmoituksen sähköpostiisi heti kun uusi artikkeli on julkaistu.

Viimeisimmät kirjoitukset

Suosituimmat