<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1737480249889261&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to the main content.

1 minuutin luku

Onko Tunneäly sinunkin juttusi 2020?

Onko Tunneäly sinunkin juttusi 2020?

Adeptus Partners

World Economic Forum on arvioinut tunneälyn olevan yksi kymmenestä tärkeimmästä työelämän osaamisalueesta vuonna 2020.

Cap Gemini Research Instituten marraskuussa 2019 julkaistun tutkimuksen mukaan 74 % esimiesasemassa olevista ja 58 % muista on sitä mieltä, että #tunneäly on ”must-have” työelämätaito muutaman vuoden sisällä.

Oletko myös sinä valmis?


Tästä on kysymys

Tekoäly tekee tuloaan yhä laajemmin työpaikoille. Meidän ihmisten rooli on yhä vahvemmin juuri inhimillisyys ja tunneäly.

Nämä ovat taitoja havaita omia ja muiden tunteita sekä reagoida älykkäästi negatiivisiin tunteisiin.

Tunnetaidot ovat myös kyky luoda positiivisia tunteita itsessään ja muissa olemalla läsnä, empaattinen, vilpitön, laajakatseinen, joustava ja valtuuttava mahdollisimman usein omassa toiminnassaan.

Tunneäly on joukko taitoja, joita voi kehittää ja niitä kannattaakin kehittää, koska tunneälyn on osoitettu olevan suorassa yhteydessä seuraaviin muuttujiin työpaikalla:

  • Johtamisen tehokkuus (r = 0.60, 36%)
  • Myynnin suorituskyky (r = 0.48, 23%)
  • Poissaolot (r = -0.54, 29%)
  • Työtyytyväisyys (r = 0.49, 24%)
  • Innovointi (r = 0.35, 12%)
  • Tiimityön tehokkuus (r = 0.38, 14%)
  • Asiakaspalvelun suorituskyky (r = 0.35, 12%) 

    Lähde: Genos International

 

Mistä voit aloittaa?

Tunteiden ja tunneälyn merkityksestä työelämässä on onneksi puhuttu jo pitkään, ja aiheesta löytyy kosolti kirjallisuutta. Sen sijaan tunneälyn arviointiin ja kehittämiseen ei työelämän näkökulmasta ole aiemmin ollut tarjolla kovinkaan paljon työkaluja.

Nyt tilanne on onneksi muuttunut, sillä Australiasta lähteneen Genos Internationalin tekemä tutkimustyö on tuonut uudenlaisia ratkaisuja erityisesti työelämän tunnetaitojen arviointiin ja kehittämiseen.

Myös me Adeptuksella edustamme näitä menetelmiä Suomessa. Järjestämme työelämään säännöllisin väliajoin erilaisia tunnetaito-valmennuksia, niin avoimesti kuin yrityskohtaisesti. Tulevien valmennusten kalenteri ja lisätiedot löytyvät verkkosivuiltamme www.adeptus.fi/valmennuskalenteri.


Jos haluat lähteä paremmin tutustumaan tunneälytaitojen maailmaan, järjestämme aiheesta ilmaisen webinaarin 8.1.2020 klo 8:30: "Johdanto Tunneälyyn"

ILMOITTAUDU WEBINAARIIN 🠆

Tunneäly myyntityössä - Tavoitekirkkaus

Tunneäly myyntityössä - Tavoitekirkkaus

TAVOITEKIRKKAUS - AIVOT RAKASTAVAT SELKEYTTÄ Viikoittain, kun valmennuksissa kysyn, että onko sinulle selvää ja kirkasta, mitä sinulta tässä roolissa...

Tunneäly myyntityössä - Myyntiesteet

Tunneäly myyntityössä - Myyntiesteet

Mistä myyjän suorituskyky syntyy digitalisaation aikakaudella? Jos sinulla on kuumetta, niin voidaanko suoraan päätellä, että sinulla on flunssa? Ei...